Werking

De infrastructuur wordt geleverd door een partner die wereldwijd actief in het opzetten van dergelijke draadloze netwerkverbindingen. Meestal op grote schaal en voor grote opdrachtgevers. Zo wordt bijvoorbeeld een deel van het nieuwe 4G mobiele netwerk door haar gebouwd en koppelen grote bedrijven hun netwerken tussen verschillende locaties via oplossingen die zij levert. Kortom, het concept heeft zich bewezen en wordt gerealiseerd door een partner die hier veel kennis en ervaring mee heeft. Onderstaand een grafische weergave van het concept dat we gebruiken:
Werking draadloos internet

Beekman Internet heeft een contract afgesloten met deze partner voor het leveren en onderhouden van de straalverbinding en de levering van de internettoegang tot en met de poplocatie van Beekman internet.

Via een point to multipoint verbinding worden de lokale aansluitpunten van de deelnemers aangestraald vanaf de POP-locatie Beekman Internet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de licentievrije 5 Ghz WIFI technologie. Dit levert een betrouwbare verbinding op met een beschikbaarheidsgarantie van 97%. Via deze verbinding wordt toegang tot het internet verleend.

Elke abonnee krijgt op dit moment één ip-adres toegewezen voor toegang tot internet, met daarop een verbinding met de echte snelheid tot 40Mbps download en upload. Dit is vergelijkbaar met internet via de kabel of glasvezel. Technisch gezien zijn snelheden mogelijk tot 100 Mbps, maar dat is op dit moment financieel niet haalbaar.